McLuhan üzenetei

2011. november 11-12. Budapest
Nemzetközi Konferencia Marshall McLuhan Századik Évfordulójára

McLuhan születésének centenáriuma alkalmából 2011-ben programsorozat szerveződik Budapesten a Ludwig Múzeum, a Műcsarnok, a Labor, a Kitchen Budapest, a Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszéke és az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének Média és Kommunikáció Tanszéke részvételével.

Az ELTE Média és Kommunikáció Tanszéke a “McLuhan üzenetei” című konferenciával járul hozzá ehhez a sorozathoz.

Időpont: 2011. November 11-12.

Helyszín: ELTE-BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet
Média és Kommunikáció Tanszék
1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8., főépület, Kovács Máté terem

A konferencia egyik fő kérdése az, hogy mennyire aktuális a mai kommunikáció- és médiakutatásban McLuhan életműve. A hálózatosság és az interaktív kommunikáció manapság tapasztalható mértéke minden olyan reményen túltesz, melyet a hatvanas években az információs társadalommal kapcsolatban tápláltak.  A konferencia célja, hogy – a McLuhanre vonatkozó dicsőítő és/vagy kritikai hagyomány felelevenítésével – megvizsgálja a mcluhani idea beteljesülésének vagy be nem teljesülésének szempontjait.

A nemzetközi – magyar és angol nyelven megrendezett – konferencián olyan kutatók és szakemberek vesznek részt, akik időszerűnek tartják McLuhan műveinek újraolvasását, valamint adaptációját a változásban lévő környezethez. A kétnapos rendezvény előadásai többek között média és politika, média és kultúra, média és társadalom kapcsolatát tárgyalják, valamint olyan témákat járnak körül, mint az új médiumok, a tartalomelőállítás, és a mediatizált szubjektum.

A programokról bővebben itt vagy itt olvashatunk, illetve a facebookon is megtaláljuk.