Komáromy Gábor-ösztöndíj 2012

A Cook Communications, a Mathias Corvinus Collegiummal (MCC) együttműködve ismét meghirdeti a Komáromy Gábor-ösztöndíjat. A Cook Communications teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtó PR-ügynökség, amely irodáival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban van jelen. A Mathias Corvinus Collegium a Tihanyi Alapítvány által, 1996 óta működtetett intézmény. A Collegium célja, hogy a középiskolai és egyetemi oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzést nyújtson a különlegesen tehetséges és a közösségért tenni akaró fiatalok számára.

A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését és segítve a gyakorlatorientált újságíróképzést. A pályázat, képzési területtől függetlenül, nyitott minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára. A nyertes pályázó 900 eurós ösztöndíjat és mentori segítséget kap munkájához egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint felvételt nyer az MCC média szakirányára.

Az ösztöndíj névadója Komáromy Gábor, a Cook Communications magyarországi alapító partnere és az MCC Média/Kommunikáció szakirányának egykori szakirányvezetője, aki 45 évesen hunyt el 2010-ben.

A 2012-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleményük szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be, a pályázó által szabadon választott témakörben és műfajban. Lehetséges riport (feature), portré vagy oknyomozó cikk(ek) megjelentetésének tervével pályázni, amelyek középpontjában állhat akár a politika, akár az üzleti élet, illetve a környezetvédelem, a bűnözés, a sport vagy az oktatás, az egészségügy, illetve a kultúra területéről választott téma, valamint tudományos probléma vagy műszaki újítás ismertetése is. A témakörtől függetlenül, a pályázatnak választ kell adnia a kérdésre, hogy miért éppen ezt a témát dolgozta fel a pályázó és miért tarthat számot a történet az olvasók érdeklődésére.

További információk (pdf)