DOSZ-felhívás

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSz) Hittudományi Osztálya várja mindazon doktoranduszok jelentkezését, akik kutatásaik, doktori értekezésük témája érinti a hittudományok vagy a vallástudomány bármely területét.

A DOSz 2012. december 19-én köztestületté alakult, s határozatot hozott arról, hogy kiépíti tudományos osztályait. A megújuló szervezet egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az MTA struktúrájának mintájára felállítandó tudományos osztályok a magyarországi és a Kárpát-medencei magyar doktoranduszok számára tudományos fórummá váljanak. A tudományos osztály a DOSz Alapszabályában megnevezett és a Magyar Tudományos Akadémia tudományos osztályaihoz hasonló módon tudományterületenként létrehozott egység, melynek legfőbb feladata rendezvények, az adott tudományterülethez kapcsolódó események megszervezése. A tudományos osztály működése alapvetően a tagjainak aktivitásától, érdeklődésétől függ, ezért a tudományos osztályok a doktoranduszok számára felkínált lehetőséget jelentenek.

Várjuk olyan doktoranduszok jelentkezését, akik a tudományos osztályok szervezésében és munkájában szívesen részt vennének. A teljes magyarországi doktori képzést lefedő, hamarosan felálló osztályok hatalmas lehetőséget rejtenek magukban a tudományos és emberi kapcsolatok bővítésének területén. Érdeklődni és jelentkezni a gercaddik@gmail.com vagy trajtlerd@gmail.com e-mail címeken lehet.

Gér András László, elnök (+36 30/665 9810)

Trajtler Dóra, alelnök (+36 20/518 9924)