Címkék

Kapcsolódó cikkek

Megosztás

Mentorfelvételi

Jelentkezési felhívás mentori posztra a 2013/2014-es tanévre

HÖOK Mentorprogram – Felsőoktatási Mentorhálózat 

Kedves Hallgatók, leendő mentorok!

A HÖOK Mentorprogram országosan felvételt hirdet kortárssegítői, mentori feladatok ellátására a 2013/2014-es tanévre. A HÖOK Mentorprogram egy olyan, az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) által támogatott esélyegyenlőségi program, mely az elsőéves hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat segíti a felsőoktatásban.

A mentor feladata:

A mentor azonos intézményben és szakterületen tanuló felsőbb éves, aki segíti a rábízott hallgatók intézményi beilleszkedését: tanácsokat ad tanulmányi és oktatási ügyekben, informál az aktuális pályázatokról, hallgatói juttatásokról, és ösztöndíjakról. A mentorok legfontosabb feladata, hogy felkészítsék a mentorált hallgatókat segítség nélküli egyetemi életre.

Egy mentor több hallgatót is segíthet.

A felvételt nyert hallgatók 10 hónapra- egy tanévre- vállalják mentori tevékenységüket.

A mentorok vállalják, hogy megbízásuk idején folyamatosan kapcsolatot tartanak a mentoráltjukkal/ mentoráltjaikkal, régió és/vagy intézményi koordinátorukkal; és a munkájukhoz tartozó adminisztrációs feladatokat maradéktalanul teljesítik, munkájukról írásbeli beszámolót készítenek.

További információk (és kép forrása): http://hook.hu/hu/web/mentor

 

Felvételi kritériumok:

Szóbeli meghallgatás. A felvételire egy rövid kiadványból készülhettek fel, amely pdf formátumban letölthető innen:

http://www.hook.hu/hu/web/mentor/kezikonyv-mentoroknak-2013

Mentornak jelentkezhet minden olyan, nappali tagozatos hallgató, aki nem első tanévét kezdi a felsőoktatásban (Bsc vagy Msc vagy osztatlan képzésből vagy felsőfokú szakképzésből vagy Felsőfokú Szakképzés)

 

A jelentkezés módja:

Mentorjelentkezési lap kitöltése online (elérhető: http://mentor.hook.huoldalon), melyet pdf formátumban megkaptok az általatok megadott email címre. Ezt nyomtassátok ki, írjátok alá, csatoljatok hozzá egy igazolványképet és legkésőbb 2013. május 7-én adjátok postára a HÖOK iroda címére (1071 Budapest, Damjanich utca 44. III/1.). Fontos, hogy jelentkezésnél az intézményeteknek megfelelő régiót jelöljétek be! A HÖOK Mentorprogram régiói városok szerint:

 

Csak annak a jelentkezőnek a regisztrációja sikeres, aki a pdf formátumú jelentkezési lapot megkapja az általa megadott email címre!

 

Jelentkezési határidő: 2013.május 06. (hétfő)

 

A szóbeli meghallgatások régiónként lesznek, 2013. május 13. -2013. június 21 között. A felvételi pontos időpontjairól és helyszíneiről a HÖOK Mentorprogram honlapján tájékozódhattok 2013.május 02. után.

 

A felvételi eredményéről augusztusban kaptok értesítést e-mailben.

Amennyiben bármilyen kérdésetek van, az alábbi elérhetőségeken jelezzétek:

Csuhaj Andrea programvezető

csuhaj.andrea@hook.hu

+36-70/330-7262