Címkék

Kapcsolódó cikkek

Megosztás

Workshop lehetőség

A Magyar Hospice Alapítvány ELTE-s diákok jelentkezését várja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közös programjához!

Az alapítvány orvos-beteg kommunikációs programot valósít meg, annak elősegítése érdekében, hogy a hazai egészségügyben az orvos-beteg kapcsolat a ma jellemző alá-fölérendeltségi viszonyból partneri viszonnyá alakuljon; a betegek méltósága és ezzel gyógyulási esélyeik javuljanak; az orvosok esélye a kiégésre csökkenjen. Ennek érdekében az alapítvány orvosokat, egészségügyi dolgozókat és betegeket képez a konfliktusmentes, sikeres és hatékony kommunikációra, kutatást végez és kampányt folytat a probléma társadalmi tudatosítása érdekében.

A MOME Design tanszékének hallgatói előző félévben kreatív ötletekkel járultak a társadalmi kampányhoz, azt követően, hogy a Magyar Hospice Alapítvány munkatársainak segítségével elmélyedtek a témában. Megalkották például a program logójának arculati tervét, kidolgoztak egy, az utca emberének figyelmét a problémára irányító, elgondolkodtató térinstallációt, illetve olyan tárgyi megoldásokat álmodtak meg, amelyek akár a szónál is beszédesebben alkalmasak szemléletformálásra.

A művészeti egyetem hallgatóival folytatódik a közös munka, ide várjuk érdeklődő diákok bekapcsolódását az ELTE-ről. A Workshop-jellegű közös munkára március 16 és 20 között kerül sor. További információ: ilona.gaal@hospicehaz.hu