Címkék

Kapcsolódó cikkek

Megosztás

Art mediátorokat keres az OFF Biennálé

Tűz őrzés a múzeumban? Önkéntesség egy galériában? Segítség a művészeknek? Április 24-én, pénteken kezdődik az egyik legszuperebb tavaszi programsorozat az OFF Biennálé Budapest, az első hazai kortárs művészeti biennálé. Néhány projekt még keresi azokat a lelkes önkénteseket, akik szívesen részt vennének az OFF stábjának munkájában!

Az OFF, mint minden biennále, kétévente megrendezendő kortárs művészeti esemény, ám nem a hagyományos fajtából. Nem áll mögötte semmilyen intézmény, hanem művészek, alkotócsoportok, kurátorok, művészetszervezők, galériások és műgyűjtők kezdeményezésére, önkéntes együttműködésében valósul meg. Az OFF civil kezdeményezés, melynek célja, hogy a szélesebb közönséghez közelebb hozza a kultúra egy szeletét, a kortárs művészetet.

Az OFF alapja az önszerveződés és a hálózatos együttműködés. Egyfajta ernyőszervezet: a magyar kortárs képzőművészeti élet aktív és hiteles szereplői önállóan szervezik meg saját programjaikat, amelyeket az OFF összehangolt kommunikációval koncentrált programsorozatként mutat be. A finanszírozást alapítványi és magánforrások biztosítják. Az OFF és az azon részt vevő programok nem kértek semmilyen állami támogatást, és nem vesznek igénybe államilag fenntartott helyszíneket.

Most itt a lehetőség, hogy csatlakozzatok az OFF-hoz, jelenleg 8 +1 projektre keresnek art mediatorokat, önkénteseket, akik a galériákban, kiállítási helyszíneken tudnák segíteni a művészek munkáját, az odalátogatók koordinálásával, a helyszín őrzésével, és egyéb izgalmas art-mediatori feladatokkal.

Ha jelentkeznél egy projektre, akkor a offonkentesprojektek@gmail.com címre írj nekik egy e-mailt a további részletekért

A projektekről folyamatosan frissülő táblázatot itt éritek el:  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tvcVniNbAqacmh5eBPUxVpgqjMvI2s1by6VDjHkjj7M/edit?usp=sharing

A projektekről/kiállításokról ezeken a linkeken lehet tájékozódni:

1. Soha nem történik meg kétszer

2. É.sz. 41° k.h. 93° kiállítás és opera

3. Csörgő Attila: Clock-work

4. When powerlessness becomes form

5. Ahogy egykor volt a nemzetépítés művészete

6. Mérlegállásban / Horizontal Standing

7. aktuelle kunst in osteuropa

8. Lukasz Ronduda: Open form Tradition

+ 1 Sugár János: Tűz a múzeumban 

Az OFF-Biennálé keretén belül lehetségessé vált Sugár János 2010-ben elbukott, Tűz a múzeumban című tervének megvalósítása. A folyamatosan életben tartott tűz, az idén először megrendezésre kerülő OFF-Biennále szimbolikus, közösségkovácsoló projektje lesz. Az OFF-ot létrehozó szakmai közeg és a közönség soraiból önként jelentkezők tartanák a biennále ideje alatt életben a tüzet, amely így a közös gondolkodás, a beszélgetés, az együttes cselekvés jelképévé, és egyben formálójává válhat.

2015. április 24-én az OFF-Biennále egyik helyszínén, a Ráday utcában található Rombusz Terasz területén, egy kisebb, megközelítőleg 50 cm lángmagasságú tábortüzet rakunk, körülötte székek, karosszékek, matrac. A látogatóktól függetlenül, önként vállalkozók őrzik a tüzet közel 40 napon át éjjel-nappal. Amíg tart az OFF-Biennále, ég a tűz. Az odakészített fával táplálni lehet a tüzet, de akár el lehet égetni személyes papírokat is, vagy csupán székből nézni a lángokat.

A tüzet napi 24 órában őrizni kell.  A tűz őrzése aktív jelenlét, az egyetlen tennivaló a tűzre való felügyelet, táplálni, nem engedni kihunyni. Ezen túl, melegedésen, társasági életen át a szalonnasütésig bármi megengedett.

Ha részt szeretnél venni a tűz őrzésében jelentkezz a <tuzorzes@gmail.com> címen.

 

forrás: hg.hu