Film

Gratulálunk!

Írta: MMI

életREklám döntő 2011: 5 magyar az első 10 között

Április 12-én lezajlott az idei életREklám filmverseny nemzetközi nagydöntője a Pozsonyi Nu Spirit Clubban, melyre idén összesen 104 alkotás érkezett. A 15 tagú cseh, szlovák és magyar delegáltakból álló zsűri döntése után ezúttal sajnos nem került magyar alkotás a dobogóra, de azért az első 10 közé jutott 5 alkotásra büszkék lehetünk, főleg Fazekas Máté filmszakos hallgatóra!

A győztes ezúttal a prágai FAMU egyetemről érkezett egy filmre forgott színvonalas cseh komédia lett egy európai határátlépés viszontagságos történetével.

Második helyen végzett egy szlovák alkotás, mely a friss diplomások elhelyezkedési problémájára hívja fel a figyelmet, zsűritagunk frappáns megfogalmazásában a Kafka – Terry Gilliam – Pusztay tengely mentén.

Szintén szlovák fikciós rövidfilm lett a harmadik helyezett, a papírzsákfejű emberek új generációjáról és egy hajszállal lemaradva érkezett a nemzetközi zsűri döntése értelmében a legjobb magyar, ráadásul nemzetközi mezőnyben a legjobb animáció, Weisz Béla filmje a Falak, melynek Zányi Tamás volt a hangmérnöke valamint Papp Szilvia alkotása, a Dióssy Gábor főszereplésével készült Európaiak vagyunk.

We are Europeans – Jan Těšitel, Fiction, CZE

Brains – Michal Pusztay, Fiction, SVK

We are Europeans – Jozef Pollák, Fiction, SVK

Walls – Béla Weisz, Animation, HUN

We are Europeans – Szilvia Papp, Fiction, HUN

European Festival – Michal Vasilko Kele, Documentary, SVK

Only Commercial – Máté Fazekas, Fiction, HUN

Not interested – Jiří Fabík, Fiction, CZE

Once upon a time – Krisztina Ágói, Fiction, HUN

I Have A Question – Zoltán Vozó Végh, Animation, HUN

Valamennyi döntős film megtekinthető itt: http://festival.azyl.sk/sutaze/reklama.html