Film

Vegyél Te is részt az idei Hello Wood fesztiválon!

Írta: MMI

HELLO WOOD FESZTIVÁL 2011.
                                                          WOOD, FILM & TYPO WORKSHOP
     JÚLIUS 6-13. CSÓROMPUSZTA

A program plakátja (pdf)

Ha szeretnéd kipróbálni magad az egyetem falain kívül is a valós feladat és a közös munka élményének megismerésén keresztül. Ha szeretnéd megtudni hogyan tudsz együtt gondolkodni és csapatban dolgozni egy szokatlan helyzetben, inspiratív és ingergazdag környezetben más egyetemek hallgatóival.

A faépítészeti workshoppal párhuzamosan indul film- és egy typográfia alkotó tábor is, így a különböző művészeti ágak közötti kommunikáció, reflexió és összefogás mind szélesebb körben valósulhat meg. Megismerkedhetsz más művészeti képzésben résztvevő hallgatókkal, ami jó lehetőség értékes kapcsolatok kialakítására.

A pályázat menete:

A részvételre egyénileg pályázhattok.
A vegyes hallgatói csapatok kialakítására a pályázat elbírálása után kerül sor.

A leadás határideje 2011. május 9. Eredményhirdetés 2 héttel a leadás után.

info: http://hellowood.eu

kapcsolat: hellowood@momeline.hu

FILM WORKSHOP

Milyen történet képzelhető el ebben a faluban?

Milyen karakterek élnek a faluban?
Hogyan tud a profi színész együtt játszani egy amatőr színésszel?
Hogyan kell felvenni improvizatív, előre nem megírt jeleneteket?

A négy fős stáboknak -színész, operatőr, rendező, csoportvezető- ki kell találniuk egy, a stáb színész tagja által alakítandó karaktert, akit bele kell helyezniük a falu valós, mindennapi életébe. Egy 5 perces fikciós rövidfilmet kell létrehozni egy fiktív karakterre támaszkodva, a falu lakói által alakítandó amatőr szereplőkkel, a falu valós helyszínein. Érdekel minket az a helyzet, ahol a valós élet és a fikció találkozik egymással.

Olyan már filmes vagy színházi tapasztalattal rendelkező résztvevőket keresünk, akik szeretnék magukat kipróbálni egy szokatlan és kötött forgatási szituációban, egy intenzív és kihívással teli csapatmunkában.

A film workshopra való jelentkezéshez töltsétek ki on-line jelentkezési lapunkat, amelyben lehetőségetek lesz munkáitokat is bemutatni.