MMI

Szabadegyetem

btk
Írta: szerkeszto

Értékmegőrző Szabadegyetem

ELTE BTK Gólyavár, 2013. április 19. (péntek) 10−18 óra

A közelmúltban karunk a drasztikus anyagi megszorítások miatt arra kényszerült, hogy az oktatói közösség legtapasztaltabb, legnagyobb tudású és legértékesebb tagjai közül sokakat kényszerűségből nyugdíjazzon. Az oktatók és hallgatók közösségét ezáltal felfoghatatlanul
súlyos és jóvátehetetlen kár éri. E veszteséget semmiféle szimbolikus gesztus nem enyhítheti, mégis úgy érezzük, szimbolikus értékmentő gesztusokra is szükség van ahhoz, hogy elkeseredésünknek hangot adjunk, ugyanakkor felmutassuk, miféle nagyszerű értékek veszhetnek így el az egyetemi közösség számára.

Szabadegyetemünk előadásainak megtartására a veszteséglistán szereplő kollégáinkat kértük fel. Voltak akik vállalták és voltak akik nem. Az esemény nem búcsú. Nem búcsúzunk, inkább a nyugdíjazott kollégák iránti tiszteletünket és megbecsülésünket fejezzük ki e rendezvénnyel. Valamint szeretnénk ha diákjainkkal és kollégáinkkal ez alkalommal újra megosztanák tudományos és oktatási tapasztalatukat, véleményüket a bölcsészettudomány és saját szakterületük helyzetéről, jövőjéről.

Szeretettel várjuk tehát valamennyi egykori és jelenlegi kollégájukat, egykori és jelenlegi tanítványaikat, hogy közösen köszönjük meg, amit eddig kaptunk tőlük, és emlékeztessük őket és magunkat is, hogy tudásuk és tapasztalatuk nélkül a jövőben is aligha boldogulhatunk.

Oktatói Hálózat
(Az esemény szervezői: Hargitai Henrik, K. Horváth Zsolt, Müllner András, Vincze Teréz – az ELTE BTK oktatói)

https://www.facebook.com/events/352526178187385/