MMI

Tollfosztás workshop

Írta: szerkeszto

Ha tennél valamit, azért, hogy ennek az országnak a társadalma összetartóbb legyen, akkor regisztrálj a Bánkitó Fesztivál szervezőinél a Tollfosztás workshopon való részvételre, ezen az e-mail címen: szinhaz@bankitofesztival.hu

 A Független Színház művészeti akciói és tréningjei azt a célt szolgálják, hogy a mindannyiunkat érintő társadalmi kérdésekre, problémás élethelyzetekre társainkat megértve, velük együttműködve találjunk válaszokat. A cigányság és más kisebbségi csoportok integrációjához kapcsolódó társadalomismereti kérdéskörben a Bánkitó Fesztivál kreatív, társadalomismereti, érzékenyítő workshopot hirdet a Független Színház trénereivel.

Öt fiatal szökik a cigány gyerekeknek rendezett nyári táborból, ahol szóvá mertek tenni néhány visszásságot. Haza akarnak jutni. Útközben számos reális és álomszerű helyzettel találkoznak, valamint egymás történeteivel, amelyek szintén megelevenednek. A gyerekek szemén keresztül olyan világ bugyrait ismerhetjük meg, amelyről csak kevés és jobbára ferdített információ jut el legtöbbünkhöz.

Az első napon vetítésre és földolgozásra kerül a Tollfosztás c. film, mely cigány és nem cigány emberek közös kihívásairól szól. A második napon akciótervezésen keresztül válaszokat adunk a kihívásokra. A fesztivál záró napján az előző nap napon megtervezett akciót valósítjuk meg.

 Workshop:

július 16. (csütörtök),15:00 – 18:00

július 17. (péntek), 13:00-17:00

jelentkezés: szinhaz@bankitofesztival.hu

jelentkezési határidő: július 13. (vasárnap)

Nyilvános akció:

július 18. (szombat) 18:00

találkozó: Polgármesteri Hivatal előtti tér

A workshop és az akció a Badur Alapítvány támogatásával valósul meg.

Az esemény FB eventje: ERRE található!